Tattarivuokaleipä (G, M, L) - pehmeä ja muhkea resepti

, by Tiina


Gluteenittomien tuotteiden testaaminen jatkuu. Olen monta kertaa yrittänyt valmistaa gluteenitonta leipää, mutta en ole saanut rakenteesta sellaista pehmeän kuohkeaa ja leipien maun kanssa on myös ollut haasteita. Mielestäni gluteenittomat leivät eivät maistu juuri millekään tai ovat koostumukseltaan todella murenevia. Nyt löysin ohjeen, jota pikkusen lennosta muuttamalla sain jo rakenteen leipään oikeanlaiseksi. Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä.


Ohjeesta tulee luontaisestikin gluteeniton, sillä jauhona käytetään pelkästään tattarijauhoja. Lisäsin leipätaikinaan soijajogurttia, joka toikin leipään samettisen pehmeän rakenteen. Ohje oli helppo ja nopea ja sillä valmistuu 2 vuokaleipää. Siemenien lisäksi taikinaan voi halutessaan laittaa rusinoita, karpaloita tai muita kuivattuja hedelmiä.



Gluteeniton tattarivuokaleipä (2 kpl)

8 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl sokeria
1 tl himalajansuolaa (chili)
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
9 dl tattarijauhoja

Pinnalle seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja lisää joukkoon kaikki ainekset paitsi tattarijauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan hetki levähtää (n. 5 min) ja lisää joukkoon siemenet. Sekoita taikinakoukulla monitoimilaitteessa tai käsin samalla kun lisäät joukkoon vähitellen jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi, liian kuiva taikina ei kohoa. Kohota liinan alla lämpimässä n. puoli tuntia. 

Vinkki! Kylpyhuoneen lattialämmitys sopii tähän nostatukseen erinomaisesti!

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 2 leipävuokaa ja kaada taikina astioihin. Tasoita pintaa ja varo ettei taikinan sisään jää ilmakuplia tai tyhjiä aukkoja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista leivät uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti