Changyu Cabernet d'Est 2010 - kiinalainen punaviini

, by Tiina


Viime kerralla, kun olimme laivalla, niin matkaan tarttui tämä meille uusi tuttavuus Kiinasta: Changyu Cabernet d'Est 2010.
Pullon kyljessä on kuvattu viiniä seuraavasti:

"This Cabernet Gernischt (crossing between Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc) is grown by Changyu Pioneer Wine Co., Ltd. The grapes were harvested by hand mid October in the Ningxia Region - approx. 1,330 km west of Beijing.
This is an ideal wine growing climate (dry and sunny - 3000 hours of sunshine per year, compare Bordeaux with average 2,052 hours). At an altitude of 1,100 meters above the sea level, the grapes mature in perfect growing conditions.
It brings the taste of China to its best - smooth and full bodied with a touch of spice on the palate, long lasting finish with a classic "fraîcheur"."

Viinissä oli selvästi mausteinen maku, kuten kuvauksessakin luvattiin. Maku oli pehmeä ja maistui pitkään suussa. Silti viini oli raikas ja kevyt eikä jättänyt jälkeensä raskasta tuntua, kuten esim. chileläiset punaviinit. Erittäin positiivinin yllätys maasta, joka ei ole parhaiten tunnettuja viinintuottajia. Viiniä suositellaan juotavaksi vaalean lihan ja kasvisruuan kanssa. Me maistoimme viiniä couscousin ja tumman lihan kanssa ja tumma liha peitti ehkä hieman liikaa viinin makua, mutta silti hyvin yhdessä toimiva kokonaisuus.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti