Raikas ja hedelmäinen moussekakku (G, M)

, by Tiina


Jos tekee mieli hyvää, mutta silti hedelmäisen raikasta moussekakkua, niin tämä on ehdoton suosikki. Lopputulos on ihanan hedelmäinen eikä lainkaan liian makea. Hedelmiä vaihtamalla saa kakkuun nopeasti uusia makuvivahteita. Ja tämä ohje sopii niin maidottomaan kuin gluteenittomaan ruokavalioon. Kakussa ei myöskään ole käytetty kananmunaa, paitsi koristeina olevissa marengeissa. Alkuperäinen ohje löytyy Pikku murusia -blogista. Laitoin kakkuun lisäksi lorauksen Licor 43 Cuarenta y Tres -likööriä, mutta sen voi halutessaan jättää pois.


Raikas hedelmämoussekakku 
16 cm irtopohjavuoka

Pohja:
50 g maidotonta margariinia
½ (~55 g) banaania
68 g sokeria
38 g perunajauhoja
73 g riisijauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
100 g omenamehua

Mittaa margariini, banaani ja sokeri yhteen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen omenamehun kanssa. Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta sen jälkeen omenamehulla. Lisää halutessasi ohut kerros tropiikin hedelmät sosetta pohjan päälle.

Mousse:
150 g Planti Soygurt Creamy Vanilla
112 g Kookosmaitoa (Santa maria)
200 g Tropiikin hedelmät sosetta (Bonne)
1 prk Alpro Go On Passionhedelmä
2 tl vaniljasokeria
4-5 liivatelehteä
125 g Alpro Soya vispiä
(loraus likööriä Licor 43 Cuarenta y Tres)

Yhdistä kulhoon soygurt, kookosmaito, sose, passionhedelmäannos sekä sokeri (+likööri) ja sekoita tasaiseksi. Laita liivatteet 5 min kylmään veteen ja sulata sen jälkeen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada moussen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa soya vispi vaahdoksi ja sekoita käännellen massan joukkoon. Kaada täytemousse irtopohjavuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään asti. 



0 kommenttia :

Lähetä kommentti