Päärynä-suklaakakku suklaakuorrutteella

, by Tiina


Viikonloppuvierailu anoppilassa on nyt takana ja tavaksi tulleen tavan mukaisesti matkaan lähti myös kakku korvaamaan kukkasia ja kortteja. Mikäs sen parempi mahdollisuus kokeilla taas jotain erilaista :) Jälleen kerran alkuperäinen ohje löytyy pikku murusia -blogista, mutta ajanpuutteen vuoksi tein kakun vähän yksinkertaisemmin jättäen paahtokinuskin valmistuksen kokonaan pois.

Ohjeesta tuli sen verran matala kakku (18 cm vuokaan), ettei siitä saanut leikattua kuin 2 osaa. Kannattaa melkein tehdä 1.5-kertaisena, mikäli haluaa saada kakun kolmeen eri osaan. Pohjasta tuli todella suklaisen mehevä eikä sen kostuttamiseen tarvitse paljoa. Itse kostutin pohjia valelemalla valmista kinuskikastiketta ohuen kerroksen ennen täytteen laittoa ja lopuksi myös kakun päälle. Päärynämousse kakun välissä oli kivan raikas ja tasoitti kakun muuten hyvin suklaista olemusta. Päärynän määrän voisi kyllä tuplata, jottei se kokonaan häviä mascarponen alle.

 


Suklaakakkupohja
 (18 cm vuoka)

55 g margariinia
20 g tummaa suklaata
30 g öljyä
90 g vettä
50 g crème fraîchea
55 g kananmunaa (~1 kpl)
65 g sokeria
35 g fariinisokeria
110 g vehnäjauhoja
15 g tummaa kaakaojauhetta
½ rkl vaniljasokeria
⅔ tl leivinjauhetta
⅓ tl soodaa
ripaus suolaa

kinuskikastiketta
omena-vaniljahilloa

Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Punnitse öljy, vesi, crème fraîche, kananmuna ja sokerit ja yhdistä suklaa-margariiniseoksen kanssa yhteen. Punnitse loput kuivat aineet erikseen ja yhdistä lopuksi aikaisemman seoksen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun 18 cm vuokaan ja paista 175 °C noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan. Laita ensimmäinen kakkupohja reunavuokaan ja kostuta kinuskikastikkeella. Pursota pohjan päälle hillorenkaat.

Päärynämousse
150 g 300 g soseutettua päärynää (2 kpl)
250 g mascarponea (1 prk)
1 tl vaniljasokeria
4 rkl tomusokeria
4 liivatetta
2,5 dl vispikermaa

Laita liivatteet hetkeksi kylmään veteen. Kuori ja soseuta tuore päärynä ja yhdistä mascarponeen. Lisää sokerit ja tarkista maku. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata liivatteita pienessä määrässä kiuhuvaa vettä ja yhdistä mascarponemassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi kermavaahto massan joukkoon. Kaada mousse vuokaan ja aseta seuraava kakkupohja päälle (laita hetkeksi jääkaappiin ennen pohjan lisäämistä, mikäli mousse on vielä liian juoksevaa). Kostuta kinuskikastikkeella kakun päältä. Laita jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.


Suklaakuorrute
260 g tummaa suklaata
2,5 dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä kiehauta! Lisää suklaa joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta kakku ritilän päälle ja laita alle leivinpaperia. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kakun päälle ja levitä tarvittaessa lastalla tasaiseksi.

Ja vielä näin jälkikäteen onnea kaikille äideille, joita juhlistettiin viime sunnuntaina!

0 kommenttia :

Lähetä kommentti