Suklainen mango-passionjuustokakku

, by Tiina


Nopea ja helppo juustokakku, joka maistuu hyvälle. Kun vieraita on tulossa, on meillä ollut tapana laittaa aina syötävää tarjolle eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Mutta aikataulukiireiden takia täytyi tehdä pikaisia päätöksiä, mitä tehdä ja koska. Jälkiruoaksi valmistuikin sitten mango-passion-suklaajuustokakku. Reseptin helppouden takana ovat Blåbandin Mango-passionmousse sekä Blåbandin suklaamousse. Pohjaksi laitoin tavallisia Domino-keksejä tuomaan lisää suklaisuutta kakkuun. Ihan tarkkoja määriä en enää jälkeenpäin muista, sillä kakku valmistui vähän lennossa muiden töiden ohella. Mutta pääpiirteittäin ohje kyllä löytyy. Valkosuklaan voi myös sulattaa mango-passiontäytteen joukkoon, sillä suklaaosiosta tuli todella makea sen kanssa.


Suklainen mango-passionjuustokakku

Pohja:
200 g Domino keksejä
50 g margariinia

Täyte:
3,3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pussi Blåband mango-passionmoussejauhetta
1 pussi Blåband suklaamoussejauhetta
4 liivatelehteä
0,5 dl maitoa
100 g  Pandan valkoista suklaata

Vuoraa 22 cm halkaisijalta oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit murusiksi ja lisää sulanut rasva joukkoon. Taputtele kevyesti muruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Laita puolet liivatteista kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada puolet kermavaahdosta vatkauskulhoon ja lisää pussillinen mango-passionmoussea ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet tuorejuustosta ja sekoita vasaiseksi. Kiehauta liivatelehti pienessä määrässä vettä ja kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään kunnes seos on selvästi jähmettynyt. (Pakastimeen laittamalla massa jähmettyy 15-30 min). 

Vatkaa loput kermasta yhdessä suklaamoussepussin sisällön kanssa. Yhdistä loput tuorejuustosta massan joukkoon. Laita loput liivatteet kylmään veteen ja sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää valkosuklaa suklaamoussen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. (Tässä kohtaa huomasin, että massa oli ihan liian makea, joten lisäsin joukkoon ~0,5 dl maitoa tasapainottamaan makua). Kiehauta liivatelehti pienessä määrässä vettä ja kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan mango-passionmoussekerroksen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti