Maidoton pinaattikeitto (G, M)

, by Tiina


Jälleen yksi lempikeitoistani eli pinaattikeitto! Pakastealtaasta löytyy ihan kelvollisia pinaattikeittoja, mutta kyllä se omatekemä on aina parempaa. Oma äitini on valmistanut parhainta pinaattikeittoa, mitä olen koskaan syönyt ♥ Nyt uuden ruokavalion myötä tuli hyvä hetki kokeilla valmistaa pinaattikeittoa maidottomana. Olen nyt muutamassa postauksessa puhunut maidottomasta ruoasta ja sillä tarkoitan lehmänmaidon korvaamista toisella tuotteella esim. soijamaidolla.

Ihan yhtä hyvää pinaattikeittoa en ole vielä osannut valmistaa kuin äidin tekemä, mutta silti väittäisin sen olevan parempaa kuin kaupan valmiit keitot. Itse pidän maito/kermamaisesta pinaattikeitosta, joka on kuohkea ja pehmeä. Pinaattikeiton maustamisen kanssa olen aina kokenut ongelmia, sillä maito hävittää tehokkaasti maut jättäen keiton mauttomaksi. Nyt sain keittoon makua, ehkä vähän erilaista makua kuin pinaattikeitossa on ollut tapana olla. Ja ohjeessa käytetty pinaatti on tuoreesta pinaatista silputtua, mutta pakastepinaatti toimii ihan yhtä lailla.


Maidoton pinaattikeitto (4 hlölle)

30 g maidotonta margariinia
0,75 dl gluteenitonta jauhoa
1 l Alpron soijamaitoa
2 rkl Alpron soijakermaa
2 rs tuoretta pinaattia
valkopippuria
himalajansuolaa
meiramia
1/4 kasvisliemikuutio
muskottipähkinäjauhetta

Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot rasvan joukkoon, varo ettei kuiva jauho pala. Kun rasva ja jauhot ovat sekaisin, lisää maitoa vähän kerrallaan kattilaan koko ajan sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää maitoa sitä mukaan, kun keitto sakenee ja sekoittele sen verran ettei kuuma maito pala kattilan pohjaan kiinni. Kun keitto kiehuu, lisää joukkoon silputtu pinaatti ja kiehauta keitto vielä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteita ja kermaa oman maun mukaan ja tarjoile esim. keitettyjen kananmunien kanssa.

3 kommenttia :

  1. onnistui hyvin kiitos vegaanisesta reseptistä! kokeilin tattarijauhoilla ja onnistui ihan hyvin. kananmunan jätin luonnollisesti pois=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tattarijauhotkin toimivat ja keitto onnistui! Ja pinaattikeitto on hyvää, viimeksi tänään olen sitä syönyt :)

      Poista
  2. Hei, käykö tähän gluteeniton vehnäjauho ja onko määrä sama? Kiitos kivasta ohjeesta, tätä pitää testata :)

    VastaaPoista