Gluteeniton ja hiivaton siemenleipä

, by Tiina


Selailin taas erilaisia gluteenittoman leivän ohjeita ja törmäsin mielenkiintoiseen siemenleipäohjeeseen Cilla's blogissa. Hieman muokkailin ohjetta sen mukaan, mitä omasta kaapista sattui löytymään valmiina. Lisäksi jätin taikinan tekeytymisen kokonaan välistä; sekoitin aineet keskenään sekaisin ja kippasin leipävuokaan ja uuniin. Ja hyvin toimi ilman mitään odottelujakin, olen liian malttamaton odotellakseni pitkiä aikoja ;) Sitä paitsi sain idean leivästä vasta aamulla ja halusin aamupalaksi tuoretta leipää.

Mutta ohje on tosiaan gluteeniton ja hiivaton ja juuri sellaista leipäohjetta olen yrittänyt hakea. Tästä leivästä tuli kiinteä leipä, jota pystyi helposti leipäveitsellä leikkaamaan (aikaisemmin tekemäni gluteenittomat leivät ovat olleet todella murenevia, mutta niissä ei ole käytetty siemeniä lainkaan).

Ohjeesta tulee yksi leipä, joka mahtuu 25 cm x 10 cm olevaan leipävuokaan.



Gluteeniton ja hiivaton siemenleipä

2,5 dl auringonkukan siemeniä
1,5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
4,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Semper)
3 rkl psylliumjauhetta
2 tl suolaa
4 dl vettä
1 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, hunaja ja sulatettu kookosöljy ja sekoita käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos öljyttyyn leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 55-60 min.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti