Nektariini-sinihomejuustosalaatti

, by Tiina


Viikonloppuna tuli nähtyä TV:stä Kapinakokki Santeri Hämäläinen -ohjelma, jossa mies valmisti yksinkertaista, mutta herkullisen näköistä salaattia. Salaatti näytti niin herkulliselta, että täytyi itsekin kokeilla valmistaa sitä. Ohje on todella yksinkertainen ja helppo, mutta vaatii vähän aikaa hedelmien uunissa kypsyttämiseen. Kuitenkin ohje sopii hyvin arkeen ja sen valmistaa nopeasti arkiruuan lisukkeeksi tai sitten ihan sellaisenaan syötäväksi.


Nektariini-sinihomejuustosalaatti
2 hlölle

1 nektariinia
rucolaa
1 salottisipuli
saksanpähkinöitä
Gorgonzola sinihomejuustoa

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa & pippuria

Kuori nektariinit ja puolita hedelmät (sisällä on iso kivi). Poista kivi ja kovettuneet kohdat nektariinin sisältä. Pyöritä puolikkaita oliiviöljyssä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita hedelmät uunivuokaan ja kypsennä uunissa 180 asteessa 20-25 min kunnes ovat pehmeitä. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi suikaleiksi.
Valmista kastike salaattikulhoon ja lisää joukkoon pilkottu salottisipuli, rucola ja murennetut saksanpähkinät. Lisää jäähtyneet nektariinipalat sekä murenna Gorgonzola-juustoa joukkoon.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti