Rukiinen ravunpyrstöpiirakka

, by Tiina


Viikonloppuna herkuteltiin toast skagenilla, jonka ohje löytyy täältä. Ohjeesta poiketen ranskankerman sijaan käytettiin smetanaa ja lopputulos oli pehmeämpi ja hallittavampi smetanan korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta. Vaikka täytettä yritettiin valmistaa vähemmän kuin ohjeessa oli neuvottu, jäi täytettä joka tapauksessa yli. Ja koska viime viikolla vietettiin Hävikkiviikkoa, päätimme mekin osallistua tempaukseen hyödyntämällä ruokailusta ylijääneitä tähteitä mahdollisimman tehokkaasti. Toast skagenin täyte käytettiin uudelleen rukiisen ravunpyrstöpiirakan täytteenä ja täytyy tunnustaa, että lopputuloksena oli parhain ravunpyrstöpiirakka mitä olen koskaan syönyt!
Ravunpyrstöpiirakka
Koska täytettä oli kuitenkin sen verran vähän, ettei se olisi riittänyt kokonaisen piirakkavuoan täytteeksi, päätimme vähän tuunata täytettä. Täytteen joukkoon lisäsimme ruokakermaa, pippuria, pari kananmunaa ja dijon-sinappia, kunnes täytettä oli tarpeeksi. Lisäksi käytimme pakastimessa olleita suppilovahveroita tuomaan lisää makua. Pohjana käytimme ensimmäistä kertaa Pirkan rukiista piirakkataikinaa, joka osottautui positiiviseksi yllätykseksi. Pohja maistui todella hyvälle eikä reunat kuivuneet uunissa ollessa lainkaan. Sulanut pohja paineltiin öljytylle piirakkavuoalle reunoja myöten ja paistinpannulla pyöräytetyt suppilovahverot sen päälle. Lopuksi toast skagen -täyte pohjan päälle ja päälle raastettua parmesan-juustoa. Koko setti uuniin 175 asteeseen ~45 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä hetki uunin jälkeen ja tarjoile salaatin tai yksinkertaisesti suolakurkkuviipaleiden kera.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti