Batman-kakku (VL)

, by Tiina

Batman-täytekakku mango-passion- ja valkosuklaa-
nougatmousseilla sekä appelsiinimarmelaadilla.

Sain pitkästä aikaan kakkutilauksen ja aiheeksi toivottiin tällä kertaa Batman-kakkua. Pienen tuumailun jälkeen alkoi kakun ulkonäkö hahmottumaan mielessä. Ihan kokomustaa kakkua en halunnut lähteä toteuttamaan lastenjuhlia varten, joten lopputuloksena tuli kaupunkisiluetti Gotham Citysta ja Batman-logo taivaalla. Täytteiden suhteen sain vapaat kädet ja makean ulkokuoren takia halusin täytteiksi rahkapohjaiset mousset, jotka tasapainottavat sokerimassan makeutta.

Täytteinä onkin hedelmäiset ja raikkaat mango-passionmousse sekä valkosuklaa-nougatmousse. Idean täytteisiin lainasin Heleen's hobbies -blogista. Valkosuklaa-nougatmoussen lisäksi laitoin samaan kakunväliin appelsiinimarmeladia, sillä moussen maku jäi hieman vaisuksi. Kakun päällysteet ovat valmistettu sokerimassoista.

Sokerikakkupohja
~20 hengelle
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja sekoita varovasti kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita massa tasaiseksi. Mikäli jauhot lisätään liian voimakkaasti sekoittaen, menettää vaahto ilmakuplansa ja kakkupohja ei kohoa kunnolla uunissa.
Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (24-26 cm halkaisijaltaan) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla ~40 min kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Mikäli kakun pinta alkaa tummumaan liikaa, laita folio tai leivinpaperi kakkuvuoan päälle ja jatka kakun kypsentämistä. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen kolmeen osaan.
Osan vehnäjauhoista voi korvata perunajauhoilla (esim. 2,5 dl vehnäjauhoja + 0,5 dl perunajauhoja). Itse en löytänyt kaapista perunajauhoja, joten jätin ne pois omasta ohjeesta.

Mango-passionmousse
2 dl vispikermaa
1 pussi Blåband mango-passionmoussejauhetta
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl maitorahkaa (maustamaton)
2 passionhedelmän sisus

Vatkaa kerma ja moussejauhe vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, rahka ja passionhedelmän sisukset ja sekoita tasaiseksi. Täyte riittää yhteen kakun väliin.

Valkosuklaa-nougatmousse
2 dl vispikermaa
1 pussi Blåband valkosuklaa-nougatmoussejauhetta
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl maitorahkaa (maustamaton)
2 rkl sokeria (maun mukaan)

Vatkaa kerma ja moussejauhe vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, rahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Täyte riittää yhteen kakun väliin.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta appelsiinimehulla (2 dl mehua + 1 dl vettä), pohjan on hyvä olla kunnolla kostea, sillä rahkapohjaiset mousset eivät kosteuta kakkua juurikaan lisää. Laita ensimmäiseen väliin ensin appelsiinimarmelaadi ja sen päälle valkosuklaa-nougatmousse ja lisää seuraava kakkukerros. Kostuta pohjaa ja lisää seuraavaksi mango-passionmousse. Ennen kuin nostat päälimmäisen osan kakun päälle, kostuta kansiosa ensin alapuolelta ja nosta sen jälkeen vasta kakun päälle.

Ennen kuin sokerimassan levittää kakun päälle, kannattaa kakku kuorruttaa sokeri-voikreemillä. Kreemi pitää kakun kosteuden poissa massan pinnalta ja päällyste säilyy kauniimpana kun ei pääse vetistymään. Sokerikreemin ohje löytyy esim. Kinuskikissan sivulta.

1 kommentti :

  1. Voiko tän kakun tai pohjan tehä edeltävänä päivänä vai kannattaako tehä samana päivänä? :D Pojallani on synttärit lauantaina ja ajattelin kokeilla tehä Tälläsen ku ne on batman teemalla. En ole ennen tehnyt itse kakkua niin olisiko mitään vinkkejä? :)

    VastaaPoista