Chiliä, Black Angus -pihvi ja marjoja - 3 ruokalajin menu sekä vuoden viini 2013
Viikonloppuna kokkailtiin pidemmän kaavan mukaan. Tällä kertaa meidän kolmen ruokalajin illallinen koostui valkosipuli-chilivoilla maustetuista etanoista, papu-pekonipaistoksesta Black Angus härän ulkofileen kera sekä jälkiruokana olleesta gluteenittomasta marjapannukakusta.
Ihan ensimmäisenä kuva omasta chilisadosta, tai oikeastaan osasta siitä. Punainen chili on Tapas-lajiketta, jonka tulisuus on luokkaa 5 asteikolla 1-10. Mielestäni tulisuus oli pienempi kuin tuo 5, odotin paljon polttavampaa lopputulosta mitä todellisuus oli. Mutta pari kappaletta kun pilkkoi voin joukkoon, antoi se kivasti pientä potkua etanoille :)
Chili - Tapas, omasta sadosta poimittua |
Chili-valkosipulivoi (2 annosta)
1 kpl yksikyntistä valkosipulia
60 g voita
2 kpl chilejä
1 puntti persiljaa
12 kpl etanoita
Pilko valkosipuli, chili ja persilja ja yhdistä voin kanssa. Laita etanat etanapannun pohjalle (6 kpl / pannu) ja peittele voin kanssa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes voi sulaa ja saa vähän väriä.
Etanapannu |
Vuoden viini 2013: Baron De Ley Gran Reserva 2004 |
Black Angus -härkää papu-pekonipaistoksen kera |
Lisukkeena toimi papu-pekonipaistos, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja maistuu itsessään jo niin hyvälle ettei mausteita juurikaan tarvitse lisätä.
Papu-pekonipaistos
tuoreita vihreitä papuja
pekonia
suppilovahveroita
pinaattia
kevätsipulia
Pilko pavut, pekoni, sipuli ja sienet ja paista pannulla, kunnes kaikki ovat kypsiä. Meillä suppilovahverot olivat pakastettuina, joten sulatimme ne ennen kuin lisäsimme muut aineet pannulle. Tarvittaessa mukaan voi heittää esim. timjamia tai muita yrttejä ja mausteita. Vain taivas on rajana erilaisten maustamisten kanssa.
Jälkiruoka jatkaa gluteenittomien tuotteiden sarjaa. Kyseessä oli marjapannari, jonka alkuperäinen ohje löytyy Eskimon sivuilta. Korvasin jauhot tummalla gluteenittomalla jauhoseoksella ja kaurahiutaleina käytin Semperin gluteenittomia kaurahiutaleita.
Gluteeniton marjapannari (VL, G)
2,6 dl laktoositonta maitojuomaa
1 kananmuna
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruokosokeria
0,3 rkl kardemummaa
0,3 dl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/4 dl rypsiöljyä
mustikoita ja vadelmia
Mittaa maito kulhoon ja sekoita kananmuna maidon joukkoon vispilällä vatkaten. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja tämän jälkeen kaikki muut ainesosat. Jätä marjat vielä sivuun. Anna taikinan seistäpuolisen tuntia jääkaapissa. Annostele taikina leivosvuokiin ja lisää joukkoon marjoja. Paista vuokia 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Gluteeniton marjapannari |
0 kommenttia :
Lähetä kommentti