Gluteeniton pannukakku (laktoositon)

, by Tiina


Nyt kun olen innostunut gluteenittomista tuotteista ja kaapista löytyy (edelleen) paljon gluteenittomia jauhoja, ajattelin seuraavaksi kokeilla gluteenittoman pannukakun tekoa. Alkuperöisen ohjeen löysin täältä. Ja yllättävän hyvin sekin onnistui ja maistui hyvälle - maussa oli tietenkin vähän eroa tavalliseen vehnäjauhoilla tehtyyn pannukakkuun, mutta mielestäni gluteenittoman pannukakun maku oli jopa parempi.

Ohjeessa oli käytetty vaaleaa jauhoseosta, mutta itse tein taikinan tummasta jauhoseoksesta. Ja gluteenittomien jauhoseosten tumma ei vastaa väriltään mitään ruisjauhojen tummaa vaan on enemmän korppujauhojen väristä ja lopputulos on samanvärinen kuin olisi tehnyt vehnäjauhoihin :) Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sokeria 1,5 dl, mutta vähensin määrän 0,5 dl:aan ettei lopputulos olisi liian makea. Lisäksi muutin voisulan Floran juoksevaan kasviöljyvalmisteeseen. Jälkikäteen voisin todeta, että rasvan määrää voisi hyvin vähentää ainakin puoleen, lopputulos oli hyvin rasvaisen oloinen.

Gluteeniton pannukakku
pellillinen

7 dl laktoositonta maitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl sokeria
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Semper)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa Flora Kulta kasviöljyvalmistetta

Vatkaa maito ja kananmunat kulhossa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää maidon joukkoon. Lisää lopuksi kasviöljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunipellille ja paista 225 ºC:ssa n. puoli tuntia uunin keskitasolla.

Pannukakun päälle voi laittaa vaikka itsetehtyä omena-vaniljasosetta, jonka ohje löytyy täältä. Nyt on hyvä aika käyttää viimeisetkin omenat puista ja valmistaa niistä soseet ja hillot talvea varten. Itse valmistin tätä hilloa ja keittovaiheessa maustoin sitä vielä konjakilla :)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti