Gluteeniton ja laktoositon vanilja-appelsiinijuustokakku

, by Tiina

Viikonloppuna pyörähtäneille vieraille tarjoiltiin keliaakikoillekin sopivaa jälkiruokaa. Ohje itsessään ei vaatinut muuta muokkausta kuin pohjana käytettävän keksin vaihdon gluteenittomaan versioon. Citymarketista löytyikin useita gluteenittomia keksivaihtoehtoja, mutta suurin osa gluteenittomista keksipaketeista oli vain 100 g kokoisia ja vain yksi oli 220 g ja se lähtikin mukaan. Tämän kakun pohjaan käytin riisimurokeksejä, mutta myös digestive-kekseistä löytyi gluteeniton versio.

Aluksi meinasin tehdä juustokakkuun passionhillosta kiilteen, mutta Jam It! Passionhillo osoittautui liian makeaksi kaveriksi makealle vaniljatäytteelle, joten korvasin hillon appelsiinimehulla. Passionpyrettä olisi kiva kokeilla, mutta käsittääkseni sitä saa ainoastaan tukusta. Ja siellä en ole ehtinyt pyörähtään ja mahtaako sitä ihan yksityinen henkilö saada? No joka tapauksessa palataan siihen kakkuun...

Gluteeniton vanilja-appelsiinijuustokakku
20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
220 g gluteenittomia riisimurokeksejä
75 g sulatettua voita

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g Valio laktoositonta vaniljarahkaa
100 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai raastetta vaniljamyllystä

Appelsiinikiille:
3 liivatelehteä
2 dl appelsiinimehua

Koristeeksi:
Passionhedelmiä ja ananaskirsikoita

0 kommenttia :

Lähetä kommentti