Gluteeniton focaccia

, by Tiina


Tällä reseptillä tulee ihan älyttömän hyvää focaccia-leipää. Edellisellä kerralla gluteenittomista leivistä tuli mielestäni mauttomia, mutta tällä kertaa mukana oli paljon makua. Ja täytettä vaihtelemalla on helppo muokata juuri itselle sopivat makuyhdistelmät. Ja nyt on hyvä kokeilla erilaisia gluteenittomia reseptejä, kun kaapista löytyy paljon erilaisia gluteenittomia jauhoja :) Uunista tullut leipä maistui ainakin todella hyvälle ♥

Vinkki! Eskimon iso leivinarkki toimii loistavasti korkeareunaisella uunipellillä, paperi yltää hyvin myös reunoilla ja pitää uunipellin puhtaana korkeammankin täytteen kanssa.


Gluteeniton focaccia
pellillinen

Pohja:
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumjauhetta
3 rkl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Pinnalle:
aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulia, fetaa, pinaattia, oliiveja

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10 min. Lisää öljy, suola, ja sokeri joko sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen. Sekoita taikinaa vielä 10 min. Levitä oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille uunipellille  ja anna kotona lämpimässä paikassa 20 min.

Voitele focaccian pinta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, lisää pilkotut tomaatit, murskattu valkosipuli ja muut halutut täytteet. Paista 225 °C:ssa 20 min.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti