Prinsessakakku prinsessalle (VL)

, by Tiina

Tilaustyönä sain jälleen kerran suunnitella kakun pienelle prinsessalle ♥ Innoissani suuntasin maanantaina kohti Modernoa, mutta harmikseni huomasin putiikin olevan kiinni koko viikon ja olin luvannut valmistaa kakun lauantaiksi. Jouduin hieman soveltamaan suunnitelmia ja pärjäämään leivontamassoilla, joita sain tavallisesta kaupasta. Onneksi löytyi niin valkoista, vaaleanpunaista kuin punaista sokerimassaa ja niistä sitten ideointi lähti uudelleen liikkeelle.
Eikö jokaisen prinsessan kakussa kuitenkin kuulu olla vaaleanpunaista? :)

 
Sokerimassakoristeet
Koristeet valmistin jo alkuviikosta, että ne ehtivät kuivumaan   kunnolla ennen kakun päälle laittoa. Valmistin sokerimassasta niin kukkia kuin valkoisen prinsessakruunun. Ensimmäistä kertaa yritin tehdä kruunua ja onnistuneeseen versioon vaadittiin vähintään 10 epäonnistunutta eritystä.

Prinsessakruunu
sokerimassaa
kaulin, veitsi
sokerikuorrute
koristehelmiä

Kauli massasta suorakaiteen muotoinen pala ja leikkaa veitsellä sahalaitakuvio toiseen pidempään reunaan. Kierrä suorakaiteen muotoinen pala ympäri ja kiinnitä kapeat reunat sokerikuorrutteella yhteen. Laita reilusti reunat toistensa päälle ja painele sauma tasaiseksi. Liimaa sokerikuorrutteella koristehelmiä kruunuun.


Vain kruunu puuttuu keskeltä
6 munan kakkupohja ~20 hengelle
(24-26 cm kakkuvuoka)
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan, kopauta pohjaa kevyesti ilmakuplien poistamiseksi. Paista 175 asteessa alatasolla n. 40 min. Tarkista kypsyys tikulla.

Kakun täytteiksi oli pyydetty rahkatäytteitä ja ehdotinkin suklaa-, mansikka- tai vaniljatäytteitä. Pyyntönä oli, että kakku ei saa olla liian makea. Ensimmäisessä kerroksessa oli vaniljarahkatäyte ja tuoreita mansikoita. Toisessa kerroksessa suklaarahkatäyte sekä tuoreita mansikoita.
Kurkistus kakkulaatikkoon

Vaniljarahkatäyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa (hyla)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sokeria
rouhittua vaniljaa vaniljamyllystä

Vaahdota kerma, sokeri, vaniljakreemi ja vanilja. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.

Suklaarahkatäyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
130 g suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Lopuksi päällystin kakun vaahtokarkinmakuisella massalla, jonka alle levitin loput vaniljarahkasta pitämään kosteuden poissa massan päältä. Lisäksi valmistin sokerimassoista nauhat kakun päälle. Loppusilauksena spray-purkilla syötäväksi kelpaavaa kiillettä, joka oli myös yksi pyyntö kakkua tilattaessa. Koristeeksi kakun päälle meni sokerimassaliljat sekä keskelle kakkua tuleva prinsessakruunu. Kruunun jouduin pakkaamaan erikseen, sillä kakku oli niin korkea ettei se olisi mahtunut kakkulaatikkoon kruunun kanssa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti