Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

, by Tiina

Peli-illan tarjoilussa oli myös valkosuklaa-mustikkamuffinsseja. Kupittaan Citymarketin ulkopuolella oli myynnissä marjoja ja ostin sieltä pienen rasiallisen tuoreita mustikoita. Valitettavasti eivät olleet kotimaisia, mutta marjat maistuivat kuitenkin ihan hyviltä. Kotimaiset mustikat vievät kyllä voiton, nämä ulkomaalaiset marjat olivat vähän mauttomampia verrattuna kotimaisiin metsämustikoihin. Mutta ajoivat asiansa hyvin muffinsseissa :)

Valkosuklaa-mustikkamuffinssi
Aikaisemmin kokeilin tehdä mustikkamuffinsseja jo hyväksi todetulla ohjeella, mutta muffinssit jäivät mielestäni liian vetisiksi. Tosin edellisellä kerralla käytin pakastemustikoita, jotka tietysti olivat vetisempiä kuin tuoreet marjat. Nyt löysin toisen ohjeen, jota hieman muokkasin ja lopputulos oli paljon parempi. Kokkaajalla oli vaan monta rautaa tulessa muun menun kanssa ja muffinssit meinasivat jäädä uuniin liian pitkäksi aikaa. Täytynee hommata ajastin, ettei tällaista pääse tapahtumaan :D 

Alkuperäinen ohje löytyi Hellapoliisin sivulta ja alla hieman muunneltu versio siitä.

Valkosuklaa-mustikkamuffinit
3 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
1 1/2-2 dl mustikoita
 
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet sekä rouhittu suklaa. Lisää jauhot, rasva sekä maito vaahtoon. Varo sekoittamasta liikaa ettei kananmunavaahto lässähdä. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.
Jaa taikina muffinssipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti