Hyydytetty lohivoileipäkakku

, by Tiina

Hyydytetty lohivoileipäkakku
Kesäkuun alussa järjestimme työkaveriporukalle peli-illan kotonamme. Iltaan kuului tietenkin ruoka talon puolesta ja tällä kertaa tarjolla oli mm. savulohesta tehty voileipäkakku. Halusin kokeilla voileipäkakun tekemistä ensimmäistä kertaa elämässäni ja lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Resepti ja koristeluohjeet löytyvät tietenkin Kinuskikissan sivuilta. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen jätin mädin kokonaan pois.

Voileipäkakun koristuksia
Ohje oli todella helppo toteuttaa ja maku vei kielen mennessään. Kylmäsavulohta ostin kaupasta vähän yli 400 g ja kaikki menivät kakkuun. Koristelua varten kannattaa varata tarpeeksi lohta, itse asettelin lohiviipaleita pohjan kokoiselle alueelle ollakseni varma niiden riittävyydestä. Voi myös kokeilla savulohituorejuustoa täytteessä, jolloin kylmäsavulohta ei tarvitse käyttää täytteessä niin paljoa. Koristuksena oleva tuorejuusto on notkistettu vatkaimella ja pursotettu sen jälkeen pyöreällä tyllalla. Tuorejuustoa olisi voinut notkistaa enemmän kuin itse tein, sillä pursottamiseen joutui hieman käyttää enemmän voimaa :D Tein kakun tarjoilua edeltävänä iltana ja annoin sen jähmettyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä lisäsin koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Hyydytetty lohivoileipäkakku

Pohja:
185 g hapankorppuja
100 g voita
Kostutus:
4 rkl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
250 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
 ½ dl sitruunamehua
Koristelu:
kurkkua
100-150 g kylmäsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja levinpaperilla ja sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa ja lisää hapankorppumurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi, painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi, hienonna tilli ja punasipuli sekä vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset sitruunamehua  ja liivatteita lukuunottamatta.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti