Pätkiskääretorttu

, by Tiina

Päätin ilahduttaa työkavereita leipomalla perjantaiksi kääretortun. Moneen kertaan oli jo vihjattu, että jotain pitäis leipoa ja nyt sitten leivoin :) Ja hyvin näytti maistuvan työkavereille! Kääretorttupohjan ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta.

Kääretorttupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon nuolijalla käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa välittömästi sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Pätkistäyte
1 Pätkis-pussi
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

Sulata pätkikset mikrossa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pätkis-tuorejuustoon. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja rullaa pohja varovasti. 

Tavallisesta kääretortusta poiketen päällystin kääretortun vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla. Valmiista paketista saatu massa ei ihan riittänyt koko rullan ympärille, mutta kääretortun päät täytyi kuitenkin leikata pois kauniimman lopputuloksen saamiseksi. Sekin ongelma siis ratkesi itsestään. Jätin voikreemin alta pois, vaikka sitä normaalisti käytetään massojen alla. Kuorrutus ei kuitenkaan kärsinyt, vaikka sitä säilytti jääkaapissa. Jos täyte on olisi ollut koskeampi, olisi kuorrutus saattanut vetistyä liikaa. Säilytin kääretorttua leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa, jotta täyte pääsi kovettumaan eikä valunut välistä pois. Valkoisen vaahtokarkkimassan päälle laitoin sinisestä marsipaanista valmistettuja gerberoita tuomaan väriä. Näin jääkiekon MM-kisojen alla sinivalkoinen väri tuntui sopivalta.Valitettavasti kääretortusta ei tullut otettua kuvaa... Tosin siihenkin löytyi heti ratkaisu avopuolison suusta. "Täytyy leipoa uusi".  ♥

0 kommenttia :

Lähetä kommentti