Pehmeä parsakeitto ja krutongit

, by Tiina

Valmistimme eilen vihreästä tankoparsasta keittoa yksinkertaisen ja nopean ohjeen mukaan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta teimme hieman muutoksia reseptiin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Nyt kun parsakausi on alkamaisillaan, kannattaa ottaa ilo irti ja valmistaa mitä herkullisimpia kokonaisuuksia :) Vielä ei ole kotimaisia parsoja kaupoissa, mutta myös ulkomaalaiset parsat maistuvat hyviltä. Pintakerros kannattaa kuoria pois.

Pehmeä parsakeitto
2 annosta

500 g parsaa
1 kpl sipuli
1 rkl voita
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl Valion mustapippurikermaa
suolaa
pippuria
Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.

Vinkki: Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.

Pehmeän ja kermaisen keiton kanssa maistuvat itsevalmistetut krutongit. Itse leikkasin ruispaahtoleivästä kuutioita, paistoin niitä pannulla sitruunaoliiviöljyssä ja lisäsin joukkoon mausteeksi yrttejä ja valkosipulia ♥

0 kommenttia :

Lähetä kommentti