Kana-Caesar-salaatti

, by Tiina

Tänään syödään Kana-Caesar-salaattia ♥ Stockmannin reseptien joukosta bongasin vuosi sitten Caesar-salaatin ohjeen ja täytyy kyllä sanoa, että ohje toimii! Todella hyvää salaattia ja itsetehty salaatinkastike kruunaa kokonaisuuden. Ohjeen lisäksi laitettiin joukkoon kananpalasia. Nams!


Caesar-salaatti

Neljälle
Krutongit 
12 viipaletta vehnäpaahtoleipää 
Valkosipulilla maustettua oliiviöljyä 
Tuoretta timjamia
Salaatti 
1 iso roomansalaattikerä, 500g
Kastike 
1 keltuainen 
1 dl neitsytoliiviöljyä 
2 tl anjovistahnaa tai 4-5 anjovisfilettä 
(1 tl Dijon-sinappia) 
1 murskattu valkosipulin kynsi 
1 sitruuna 
Worchestershire-kastiketta
Vastajauhettua mustapippuria 
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa 
3 dl vastapaahdettuja krutonkeja

Voit valmistaa reilumman määrän krutonkeja kerralla ja säilyttää niitä paperipussissa. Leikkaa leipäviipaleet n. 1,5 cm:n kuutioiksi, paahda isossa paistinpannussa ja pirskauta päälle hieman valkosipuliöljyä. Seuraa paahtumista ja sekoita puulastalla. Silppua päälle tuoretta timjamia.
Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja poista lehtiruodon paksuin osa. Revi salaatti. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana keltuaisen joukkoon. Mausta majoneesi Worchestershire-kastikkeella, valkosipulilla ja anjovistahnalla. Purista sitruunasta mehu ja ohenna kastike mehulla. Kaada kastike salaatinlehdille, sekoita, mausta mustapippurilla ja ripottele päälle juustoraaste. Lisää aivan lopuksi rapeat krutongit.

Lähde

0 kommenttia :

Lähetä kommentti